صفحه نخست        معرفی کتاب        پیامک بختیاری        سایت های بختیاری        تصاویر        لغتنامه بختیاری        بهمن علاءالدین         درباره ما       

چرا هر روستای بختیاری باید کتابخانه داشته باشد؟

کتاب و کتابخوانی یکی از نشانه های مهم پیشرفت جوامع مدرن است، جوامعی که با گذر از اندیشه های کهنه ی غیر کاربردی و یا با اصلاح آن اندیشه ها و کاربردی کردن شان، اسباب ترقی خود را فراهم نمودند.

از دیدگاهم ما نیز در سرزمین بختیاری به چنین تحولی نیاز داریم و باید آن را به طور جدی پیگیری نماییم.

کتابخانه محل گردهمایی اندیشه های گوناگون و کاربردی است، به شرط آن که منابع مناسبی برای خوانندگان در نظر گرفته شود و همگان بتوانند از بین موضوعات مختلف، کتاب های مورد نیاز و علاقه ی خود را انتخاب و مطالعه کنند...

ادامه نوشته

تحمل ناپذیر!

سال هاست که اصفهانم...
صبح زود بیدار شدم و با کتاب "لالی" بهرام حیدری، نویسنده ی بختیاری از خانه بیرون زدم.

مجموعه داستانش شرح زندگی مشقت بار شهروندان خوزستانی است که در جوار کارونِ پر خروشِ آن روزگار و چاههای پر برکت نفت، زجر می کشند و گرما امانشان را بریده.

صحبت لالی و کُنارها بود: «کُنار» که جان سخت و مقاوم، در فشار آتش آسمان و تشنگی عمیق زمینِ گرمسیر قرن های قرن همچنان سرپا مانده.

کتاب را می بندم، گاو گل محمد که تمام دارایی اش بود در دره های عمیق مسجد سلیمان تلف شده و همه ی اهالی شروع به کفرگویی کردند.

هوای اصفهان گرفته است، حتی اگر زاینده رودش با آب کارون پر شده باشد.

دلم می خواهد کُنار باشم، سبزِ سیر و جان سخت!

از خواف تا بختیاری؛ با صدای استاد بهمن علاءالدین

روزی پدر یکی از دوستان بختیاری ام که در تهران کار می کرد، با صحبت های پیرمردی ناشناس در خیابان متوقف شد، پیرمرد خراسانی از او پرسید: جناب شما بختیاری هستید؟
و ایشان هم که از تشخیص درست آن مرد کهنسال شادمان گشته بود، پاسخ داد: بله و سر صحبت باز شد!

زیبایی های زاگرس و مناطق لرنشین برای پیرمرد خراسانی با نوای سحرآمیز آثار استاد بهمن علاءالدین(مسعود بختیاری) در هم آمیخته بود و می گفت: با آن که معنای بسیاری از واژه ها را متوجه نمی شوم ولی با شنیدن این آهنگ ها آرامش خاصی می گیرم و همیشه در خانه ام در شهر خواف آن ها را گوش می دهم...

ادامه نوشته

بختیاری و آینده!

روزی با عموزادگانم زیر سایه ی درختان بید کهنسال روستای اجدادی مان "خاکی" نشسته بودیم که ناگاه یک پرسش فکرم را مشغول کرد!
از آن ها پرسیدم به نظرتان در گذشته نهایت آمال و آرزوی یک پدر یا مادر عشایر بختیاری برای خود و فرزندان شان چه بود؟ پاسخ ها تامل برانگیز و ناکافی بودند و از دیدگاهم هر بختیاری باید به این پرسش چالش برانگیز در خلوت خود فکر کند و پاسخش را بیابد!

به راستی آرزوی یک مرد یا زن بختیاری برای فرزندان، همسر، اولاد، طایفه، ایل و نهایتا کشور و مردمانش چیست؟ می خواهد به کجا برسد؟

ادامه نوشته

یک کتاب و یک دنیا خاطره از مبارزات مردم مسجدسلیمان

در آستانه ی یکصد و چهاردهمین سالروز اکتشاف نفت در مسجدسلیمان و شروع دورانی جدید از تاریخ این شهر و مردمانش هستیم، و وقایعی که سرنوشت ایرانیان را تغییر داد. نفت این معجزه ی سیاه قرن نوزدهم که معادلات سیاسی جهان را نیز دستخوش حوادث بسیاری کرد، حوادثی که شیره ی جان ایران زمین را مکید و مسجدسلیمان و مردمانش گواهی بر این مدعا هستند.

«نفت ملی گشت» عنوان کتابی است که طی گفت و گوهایم با چند تن از بزرگان قدیمی مسجدسلیمان خاطرات بسیاری را زنده کرد، شرح مبارزات مردم خوزستان و به ویژه مسجدسلیمان و نیرنگ های استعمارگر پیر در این شهر به قلم روانشاد "سید کمال الدین مرتضویان فارسانی" که خود از مبارزین و نیروهای میدانی فعال در عرصه ی ملی شدن صنعت نفت بود.

ادامه نوشته